Strpljenje i disciplina

Strpljenje i disciplina

Kao pristup, kao osobina, kao izbor ili kao imperativ je pojam koji kod velikog broja vežbača nedostaje. Često to bude razlog nezadovoljstva pa i neuspeha u procesu treninga.

Moramo biti svesni, da je odredeno stanje nastalo kroz neki vremenski period i da bi se to promenilo, takođe je potrebno vreme. Ne tražite instant rešenja, jer ne postoje. Budite strpljivi i disciplinovani bez obzira da li je u pitanju bol u leđima, želja da izgubite kilograme ili da izgradite mišićnu masu.

Trener je tu da prepozna kada u procesu nastane “zastoj” zbog nerealnih očekivanja i nediscipline i da vam pomogne da to prebrodite. Nekad i neprimetno ali svesno i sa namerom.

Večno pitanje kod bolnih leđa, “dokle ću morati da vežbam”. Odgovor je zauvek! Ne postoji čarobnih par meseci, godinu dana itd. Telo traži zaštitu, pokret, aktivaciju, rad.

Ono što je jako dobro što posle potpunog oporavka (što je opet subjektivna kategorija) možete da imate izuzetnu progresiju i vrlo zahtevne treninge, naravno pod adekvatnim nadzorom i po preciznom programu.

 

Nije dovoljno sticati znjanje, ono dobija svoju svrhu tek kroz primenu u praksi”.

Tekst by Meli @restore_your_body_