Athos Academia

ISTRAŽIVAČKI CENTAR ZA
PRIMENJENE NAUKE
U ZDRAVLJU I VEŽBANJU

Dr Aleksandar Dejanović:
Telefon: +381 65 28 29 345
E mail: fitbacks@gmail.com

Puškinova 18
21000 Novi Sad
Srbija

Autobuska
linija br. 13

Dr. Aleksandar Dejanović

Biomehanist kičme i posture, rehabilitacija kičme, specjalista za dizajniranje vežbi i unapređenje lokomotornih performansi

Naučno istraživačko interesovanje:
Rehabilitacija kičme i posture – mehanizmi i strategije kontrole kičme; normalno i patološko funkcionisanje; riziko-faktori zdravstvenog statusa posture i kičme.
Biomehanika i i neurodinamika – patologija kičmenog stuba i posturalnog statusa.
Fizičko vaspitanje – modeliranje programa i nastavnog plana u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Klinički fokus: Prevencija/Rehabilitacija kičme i posturalnih poremećaja. Lumbalne tegobe, funkcionalni i strukturalni poremećaji kičme. Bol i kičma;
Diferencijalna dijagnostika i dizajn individualnih programa za rehabilitaaciju kičme i posturalnih poremećaja kod fitness populacije i vrhunskih sportista. Pre i post operativni tretmani kičme, ramena, kolena i kukova.
Ergonomija poslovnog prostora – kako modelirati kancelarijski prostor i opremu prema potrebama posturalnog statusa klijenta radi mimiziranja štetnih faktora koji narušavaju zdravlje kičme i celokupne posture.
Unapređenje sportskih performansi – prevencija povreda i organizacija/dizajn trening metoda pre/posle povreda.

Na raspolaganju imate više pažljivo isplaniranih treninga s različitim vremenskim trajanjem, koje vam preporučujemo zavisno o vašim ciljevima i mogućnostima. Pre izbora treninga za Vas, pažljivo ćemo Vas pregledati i odrediti nivo vežbanja koji će Vama doneti najbolje rezultate.

logo

Posvećeni samo Vama i vašim rezultatima!