BACKS Rehab® - BOLNA KIČMA & OPORAVAK©

BACKS Rehab® program eliminacije uzroka tegobe (bola) Vaše kičme obuhvata testiranje i definisanje uzroka/mehanizma lumbalnog, torakalnog ili cervikalnog sindroma kao i strategiju oporavka kroz specifično-individualan dizajniran trening formiran na osnovu neuromehaničkih testova. Cilj programa je da se omogući pravilan oporavak kičme (tj., povređenih segmenata) kroz bezbolno kretanje tela uz sagledavanje realnih mogućnosti u datom trenutku kroz tri faze:

  1. uspostavljanje osnovne motorne kontrolepokreta bez provokacije bola (korigovanje disfunkcionalnih motornih faktora);
  2. unapredjenje osnovne šeme svakodnevnog bezbolnog i optimalnog kretanja tela.

NAMENA: Osobama sa tegobama u donjem delu leđa,  cervikalni ili torakalni sindrom, kod akutne i hronične ishialgije (radikuloatije, diskopatije), spondilolize, spondilolisteze, spinalne stenoze kao i klijentima pre ili nakon operatinog zahvata na kičmenom stubu.

KONTAKT

Kontaktirajte nas, informišite se o mogućnostima i terminima.

PREGLED

 Pre izbora treninga za Vas, pažljivo ćemo Vas pregledati i odrediti nivo vežbanja koji će Vama donete najbolje rezultate.

TRENING

Na raspolaganju imate više pažljivo isplaniranih treninga s različitim vremenskim trajanjem, koje vam preporučujemo zavisno o vašim ciljevima i mogućnostima. 

Oporavak međupršljenskih diskova L5-S1 i L5-L4
u periodu 5 jun-8 jul 2021.

Ovaj program je jedinstven po svojoj nameni i fazama oporavka. Nastao je nakon nepunih 30 godina kliničkog i naučnog rada s klijentima različitih lokomotrnih povreda i tegoba kičmenog stuba. Obuhvata testiranje i definisanje uzroka/mehanizma lumbalnog, torakalnog ili cervikalnog sindroma i strategiju oporavka kroz specifično-individualan dizajniran trening formiran na osnovu neuromehaničkih testova. 

Cilj programa je da se omogući pravilan oporavak kičme (tj., povređenih segmenata) kroz bezbolno kretanje tela uz sagledavanje realnih mogućnosti u datom trenutku kroz tri mesečne faze a za teže slučajeve do pet meseci pod našim budnim okom:

Zašto tri meseca? Zato što je to najbrži način pravilnog oporavka. Nakon toga ćete u potpunosti eliminisati smetnju (98% polaznika) ili minimizirati tegobe na prihvatljivu meru (2% polaznika) što će u narednom periodu biti u potpunosti regulisanom bezbolnim kretanjem.

Ne zaboravite da Vaše tegobe osim ako nisu akutne, traju mesecima a u velikom broju slučajeva – godinama. Nemogućnost da se rešite tog problema Vas je nateralo da se promenite i učinite nešto za sebe. Stoga, tri meseca su najkraći period u kom problem mora u potpunosti prestati ili ga svesti na najmanju moguću meru što će tokom narednog perioda u potpunosti nestati.

Da bismo zajedno uspeli da rešimo Vaš problem potrebno je pored našeg znanja i Vaša:

Disciplina, Strpljenje i Kontinuiranost u vežbanju i dnevnoj higjeni kičme i posture. Ako ih nemate, Mi ćemo Vam pomoći da ih razvijete.

Tableta kojom ćete rešiti da problem isčezne, ne postoji!
Ne u svetu Kičme…
Promena Vaše ličnosti u jednoj maloj meri rezultuje velikim promenama i u drugim sferama života!
Vežba čini lekovita telesna i ostala funkcionalna čuda…
Izbor je na Vama

Šta radimo tih meseci?

Prvi mesec, je kritičan i usmeren je na eliminaciju bola tj., svih onih faktora koji ga izazivaju. Program se izvodi svaki dan bez izuzetka. Svaki klijent prolazi svoj lični redovni program vežbi u Akademiji, ali se vežba i kod kuće u kratkom vremenskom trajanju do 15 minuta (3 do 4 vežbe). Ovaj mali kućni program je posebno važan I ima svoje vitalno mesto u sistemu oporavka.

Da li je moguće da se sa tako kratkim trajanjem vežbi uspostavi oporavak? DA uz primenu svakodnevnih osnovnih zaštitnih položaja koji služe da se kičma i povređeno mesto maksimalno štede! Ali proces mora biti svakodnevan, jer je sistem baziran na kumulativnom a ne trenutnom efektu kao većina terapijskih rešenja na tržištu!

Izgradnja i reedukacija mišićne izdržljivosti

  • Edukacija primarnih vežbi oporavka – Tu se upoznajete sa pravim uzrokom Vašeg problema, reedukacijom pokreta, učenjem programa vežbi koji će dovesti do Vašeg potpunog oporavka.
  • Poboljšanje efikasnost kretanja – Učimo Vas koliko se zaista efikasno krećete I gde nepotrebno trošite Vašu energiju i kako to da bolt j., tegobu sprećite u buduće.
  • Korekcija položaja spavanja, sedenja i stajanja – Takođe u ovom mesecu učite kako da tokom spavanja, sedenja ili stajanja zauzmete najbolji položaj i eliminišete provokativne bolne faktore.
  • Zaštitni položaji, pokreti i dozvoljeno opterećenje – Edukujemo Vas zaštitne pokrete i položaje koji Vama odgovaraju i kako da ih usvojite na najbrži i kvalitetniji način tokom Vaših svakodnevnih i profesionalnih aktivnosti.
  • Korekcija Vaše svakodnevne posture – Učenje korigovanja držanja tela tokom radnih i svakodnevnih aktivnosti. Prepoznavanje prvih signal koji najavljuju pojavu tegobe i kako ih sprečiti I dalje eliminisati.

Drugi mesec, je posebno važan. Usmeren je na eliminaciju sekundarnih faktora bola tj., svih onih “nevidljivih” faktora koji ga provociraju, Program se izvodi svaki dan bez izuzetka i ukoliko Vaš status dozvoli prelazimo na sledeću fazu.

Uvod u trening izdržljivosti u snazi.

Povećanje mišićne tenzije – Nov program vežbi (razvoja izdržljivosti u snazi) koji se prema Vašem stanju uvodi ali sa precizno doziranim opterećenjem, Ovaj deo vežbanja se odnosi na uspostavljanje drugačijeg vida mišićne izdržljivosti kroz veći radijus pokreta, kretanja tela i raznih položaja. Ovom delu se oprezno pristupa I nije tako jednostavan.

Upotreba spoljnog opterećenja – edukacija kako i na koji način pravilno upotrebiti spoljašnje opterećenje.

Efikasnost pešačenja – korekcija posture i hoda tokom kraće i prolongirane šetnje/pešačenja. Kako držati telo, rad ruku te sinhronizacija sa telom. Minimiziranje/eliminacija štetnih faktora.

Kretanje tela uz spoljno opterećenje – učenje kako (pre)nositi teret.

Treći mesec (četvrti i peti u težim slučajevima), je vitalan. Usmeren je na stabilizaciju zdravlja, potpuno eliminisanje tegobe(a), adaptaciju tela na veća opterećenja te uvod u treninge većih zahteva. Program se izvodi svaki dan bez izuzetka i ukoliko Vaš status dozvoli prelazimo na sledeću fazu nastavak redovnih treninga u Akademiji ili kućnim uslovima.

Razvoj snage i brzine.

Povećanje brzine pokreta – Nov program vežbi (razvoja izdržljivosti u snazi) koji se prema Vašem stanju uvodi ali sa precizno doziranim opterećenjem, Ovaj deo vežbanja se odnosi na uspostavljanje drugačijeg vida mišićne izdržljivosti kroz veći i brži radijus pokreta, kretanja tela i raznih položaja. Ovom delu se oprezno pristupa jer nije tako jednostavan za izvođenje.

Upotreba spoljnog opterećenja kroz brz pokret – edukacija kako i na koji način pravilno upotrebiti spoljašnje opterećenje kroz brze pokrete bez štetnih posedica po telo I kičmu.

Efikasnost pešačenja & trčanja – korekcija posture i hoda tokom kraće i prolongirane šetnje/pešačenja/trčanja. Kako držati telo, rad ruku i sinhronizacija sa telom. Minimiziranje/eliminacija štetnih faktora.

Kretanje tela uz spoljno opterećenje – učenje kako prenositi teret; kako i na koji način podići, upotrebiti te spustiti isti.

0
Zadovoljnih klijenata
0
Održanih seminara
0
Osmišlejnih programa
0
Različitih testiranja

Na raspolaganju imate više pažljivo isplaniranih treninga s različitim vremenskim trajanjem, koje vam preporučujemo zavisno o vašim ciljevima i mogućnostima. Pre izbora treninga za Vas, pažljivo ćemo Vas pregledati i odrediti nivo vežbanja koji će Vama doneti najbolje rezultate.

logo

Posvećeni samo Vama i vašim rezultatima!